У Лукашенка невдоволені російським прикордонним контролем

У міністерстві закордонних справ Білорусі вважають відновлення повноцінного прикордонного контролю Росією порушенням нинішніх домовленостей між країнами

Про це заявила речник зовнішньополітичного відомства Марія Ваньшина, передає Depo.ua з посиланням на

"У багатьох складається враження, що ці дії ведуть до відновлення повноцінного контролю на білорусько-російському кордоні, скасованого понад 20 років тому. А це йде врозріз з цілою низкою нинішніх домовленостей, які передбачають базовий принцип відкритості кордонів між Республікою Білорусь і Російською Федерацією", - заявила вона.

При цьому спікер МЗС Республіки Білорусь зазначила, що ініціатива подібних дій виходить не від Мінська, а від Москви. При цьому, за словами Марії Ваньшиної, російська сторона ухвалила таке рішення без попереднього повідомлення.

"На жаль, це не перший подібний випадок. Схожа ситуація сталася на початку 2016 р. , коли Росія фактично почала вводити обмеження на в'їзд громадян третіх країн через кордон Білорусі та Росії", - додала Марія Ваньшина.

Вона також зазначила, що не варто драматизувати ситуацію.

Нагадаємо, що незабаром на кордоні з Білоруссю з'явиться прикордонна зона, що офіційно пояснюють встановленням Олександром Лукашенком безвізового в'їзду до Білорусі для громадян 80 країн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme