UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Києві продали з молотка роботи Далі та Уорхола

31 січня у новому столичному арт-просторі "Золотое Сечение" відбувся перший в Україні аукціон тиражного мистецтва EDITIONS

Організатори – аукціонний дім "Золотое Сечение" – представили літографії, гравюри, офорти, авторські репродукції та принти всесвітньо відомих художників. Серед них роботи Сальвадора Василя Кандинського, Марка Шагала, Жоана Міро, Альбрехта Дюрера, Альфонса Мухи, Рембрандта. А також творіння відомих українців – Алли Горської, Ернеста Коткова, Павла Макова, Олександра Сухоліта, Валерії Трубіної.

Усього – 53 роботи, з яких у ході торгів з молотка пішло понад 40% виставлених лотів. Разом з пост-продажами, за словами аукціоністів, результат складе 60% куплених лотів.

"Ми бачимо, що українська публіка починає цінувати не тільки класичний живопис, а й жваво цікавиться дуже популярним у Європі тиражним мистецтвом. Передаукціонну виставку, яка тривала усього кілька днів, відвідало близько 1500 чоловік, що суттєво для заходу такого формату. Зі свого боку маємо намір розвивати цей напрямок та прививати колекціонерам любов до незвичних для них арту",– підкреслює співвласник аукціонного дому "Золотое Сечение"Михайло Василенко.

Найзапекліші торги велися за сет з чотирьох літографій Сальвадора Далі із серії "Аліса в країні чудес", який при старті $2000 продано за $ 3575. Кілька бідів колекціонери поставили і на кольорову літографію "Після зими" Марка Шагала, яку у підсумку купили за $1760 (старт - $1500). Один із топ-лотів – робота "La Grande Passion" Енді Уорхола пішла без торгів – за $6600.

Зі жвавими торгами з молотка пішов офорт Івана Шишкіна – при стартовій вартості $1000 його продано за $2090, ліногравюра Ернеста Коткова – пішла за $1045 (початкова ціна – $600), а також робота Стасіса Красаускаса – її купили за $550, а стартував лот з $200.

Серед інших проданих лотів – кольорові літографії Василя Кандинського, Андре Массона, Альфонса Мухи, Філіпа Нойєра, Ерте, Григорія Гавриленка та інших авторів.

Олексій Василенко, співвласник аукціонного дому "Золотое Сечение" зазначає: половину проданих лотів реалізовано онлайн через додаток ODA (One Day Auction), а також через сайт аукціонного дому. "Це ще підтверджує світову тенденцію – поступовий перехід арт-ринку у онлайн і його неймовірне щорічне зростання в грошовому еквіваленті – плюс 20-30% за різними оцінками. З огляду на такий тренд, арт-додаток ODA, розроблений українцями, незабаром стане популярним в усьому світі", – запевняє він.

Довідка про АД "Золотое Сечение":

Аукціонний Дім "Золотое Сечение", заснований у 2004 році, регулярно проводить аукціони та виставки-продажу творів живопису та графіки, російської ікони. Основні напрямки діяльності компанії – класичний живопис XIX-XX ст., мистецтво альтернативних течій (авангард, нонконформізм, андеграунд), сучасне "актуальне" мистецтво, предметний дизайн і фотографія, а також російська православна ікона. Усі твори мистецтва надходять на аукціон з найрізноманітніших приватних зібрань та галерей СНД, країн Європи та США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme