У Кернеса розповіли, коли саме в Харкові зросте квартплата

Вартість послуг з утримання будинків та прибудинкової території в Харкові може зрости в середньому на 40-50 відсотків

У Кернеса розповіли, коли саме в Харкові…

Як передає Depo.Харків, про це на своїй сторінці у "Фейсбук" написав директор Департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Він додав, що точний відсоток зростання порахувати неможливо, адже кожного будинку тариф розраховується індивідуально. У Харкові будинків комунальної власності - 8 тисяч.

"Підвищення пов'язане зі зростанням мінімальної зарплати і вартості електроенергії. За останні п'ять років, які в Харкові не підвищувалася квартплата, вартість електроенергії зросла майже в п'ять разів. За цей же період зарплати працівників "Жилкомсервісу" не підвищувалися жодного разу. Тому в структурі нового тарифу передбачено підвищення оплати їх роботи в середньому на 76%", - написав Сидорнеко.

Він зазначив, що найближчі два-три місяці триматиме робота по формуванню тарифу для кожного окремо взятого будинку і перевірка цих тарифів відповідними структурами. "Тільки після цього варто очікувати розгляду питання про підвищення квартплати на виконкомі. Іншими словами, якщо підвищення і буде, воно відбудеться не раніше квітня місяця, а то й пізніше", - підсумував Сидоренко.

Як повідомляв Depo.Харків, раніше на сайті міськради з'явилося оголошення КП "Жилкомсервіс", у якому підприємство заявило про можливе зростання квартплати.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme