У Харкові стало відомо, який суд продовжить слухання справи Штепи

У Харкові справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи слухатиме Комінтернівський райсуд міста

У Харкові стало відомо, який суд продовж…

Про це кореспондентові Depo.Харків повідомив адвокат Штепи Дмитро Марченко.

За його словами, вчора, 1 лютого, Апеляційний суд Харківської області визначив суд, де буде розглядатися справа – Комінтернівський райсуд Харкова.

Марченко наголосив, що захист Штепи наполягав на тому, щоб справа розглядалася за принципом територіальної підсудності, тобто у Слов'янському міськрайонному суді Донецької області або у найближчому до нього суді.

Адвокат наголосив, що про засідання, яке відбулося 1 лютого, його не попереджували. За його словами, на цей час також невідомо, коли має відбутися перше засідання у Комінтернівському райсуді.

Як повідомляв Depo.Харків, 26 січня під час судового засідання стало відомо, що стосовно головуючого судді Червонозаводського райсуду Харкова Віктора Єжова відкрито кримінальне провадження за фактом сприяння терористичній діяльності. Прокурори заявили відвід судді, сам Єжов заявив самовідвід. Обидві заяви були задоволені.

27 січня через відсутність належної кількості суддів у Червонозаводському райсуді Харкова справа Штепи була передана до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності іншому суду.

Довідка Depo.Харків. Екс-мера Слов'янська Донецької області Нелю Штепу обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme