Суд зобов'язав Facebook заплатити півмільярда за крадіжку технології

Виробник окулярів віртуальної реальності Oculus, яка належить соцмережі Facebook, повинен за рішенням суду виплатити компанії Zenimax півмільярда доларів

Компанія має намір оскаржити рішення, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу BBC.

Zenimax стверджувала в суді, що її ранні розробки були скопійовані співробітниками Oculus для виробництва окулярів віртуальної реальності Rift.

Присяжні визнали провину засновника Oculus Палмера Лакі в порушенні угоди про нерозголошення інформації. Однак вина відповідачів в порушенні комерційної таємниці не була доведена.

У Oculus відзначають, що суд не задовольнив основні звинувачення позивача. "Суть справи була в тому, чи дійсно Oculus викрала захищені комерційною таємницею дані Zenimax, і з цього питання присяжні винесли рішення на нашу користь", - заявив прес-секретар Oculus.

Позивач вимагав з Oculus 2 млрд доларів. Таку ж суму Facebook заплатила за Oculus в рамках угоди з поглинання виробника окулярів віртуальної рельности.

Засновник Facebook Марк Цукерберг відкидав звинувачення в тому, що продукти Oculus виробляються на основі чужої технології.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme