Stop Putin's War:В ЄС пікетуватимуть посольства Росії через Авдіївку

У зв'язку із загостренням бойових дій, російської агресії на Донбасі представники українських громад Португалії, Італії та Латвії разом з місцевими активістами в четвер пікетуватимуть посольства Росії в країнах

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"В четвер, 2 лютого 2017 в Лісабоні відбудеться маніфестація-пікет біля російського посольства (Rua Visconde de Santarém, 57). Початок – о 19.00. Думаю, в будній день прийде чоловік 50. Хоча ця подія набула в нас широкого розголосу, оскільки один із загиблих є похресником члена нашої організації", - розказав голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

Гасла на маніфестації, в основному, будуть стосуватися підтвердження прямої російської агресії в Україну, уславлення українських Героїв, загиблих під Авдіївкою, та в цілому - підтримки ЗСУ.

"Ми вже склали звернення до президента Португалії (Марселу Ребелу ді Соза, - ред.) від нашої громади з проханням посилення санкцій проти Росії у зв'язку з повним невиконанням мінських угод та прямої агресії", - додав український активіст.

"Маніфестація-пікет посольства Росії, країни-агресора, в Римі відбудеться в четвер, 2 лютого. Початок акції о 15.00. По кількості учасників - важко сказати. Нам дали дозвіл на 100 осіб, але думаю, що прийде більше - люди з Риму та містечок біля нього. Пікет міг би бути набагато чисельнішим, людей зацікавила акція. Але завтра - робочий день, тому багато хто буде на цей час працювати", - сказав голова Християнського Товариства українців в Італії, координатор Оркомітету Євромайдан-Рим Олесь Городецький.

За його уточненнями готуються плакати проти російської агресії з особливим пригадуванням останньої ескалації в Авдіївці. Прапори - державні і червоно-чорні.

"Проголосимо вічну пам'ять Героям, загиблим під Авдіївкою", - наголосив Городецький.

"Зараз, коли складається така трагічна ситуація в Авдіївці та поруч з нею - совість не дозволяє мовчати. Серце болить і мені, і таким же небайдужим. Збираємось в четвер 2 лютого о 16.00 під посольством РФ в центрі Риги. Будемо з прапорами і плакатами "НІ ВІЙНІ". Я розумію, що наша акція РФ та її політику не змінить. Але показати, що ми тут в Латвії вболіваємо, підтримуємо Україну - то наш обов'язок", - сказала одна з організаторів акції, активіст Конгресу українців Латвії Тетяна Лазда.

Пікет відбудеться в рамках всесвітньо поширюваної акції Stop Putin's War in Ukraine. Його особливістю стане нове, актуальне гасло, що засуджує агресора: "Авдіївка – українське Алеппо!". За словами активістки, кремлівська пропаганда через контрольовані нею ЗМІ та проросійське лобі намагається поширити в інформаційному просторі Латвії меседж "Україна всіх дістала". І дуже важливо чинити цьому опір. Подібні пікети планується також ще в деяких країнах Європи.

Зазначається, що пікетування російських посольств може відбутися і в деяких інших європейських столицях: Парижі, Берліні, Мадриді, Афінах, тощо.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme