США дозволили в'їзд всім власникам Green card

Адміністрація США дозволила в'їзд в країну всім легальним постійним мешканцям, які володіють Green card

Відповідні уточнення були внесені в інструкції з виконання указу президента Дональда Трампа про обмеження міграції, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Одним з найбільш суперечливих положень указу Трампа було те, що власники грін-карт з мусульманських країн, що фігурують в указі, також потрапили під заборону, хоча наявність грін-карти фактично означає дозвіл постійно проживати в США.

Згодом в Білому домі пояснили, що власники грін-карт можуть потрапити в США на термін до 90 днів, подавши заявку за програмою безвізового в'їзду.

"Їм більше не потрібно подавати заявку, тому що, якщо вони легальні постійні резиденти, їм не потрібна заявка", - заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

Нагадаємо, 27 січня президент США Дональд Трамп заборонив протягом пускати в країну відвідувачів з семи мусульманських країн. Заборона стосується і тих, у кого є візи. Трамп пояснив обмеження на в'їзд боротьбою з тероризмом.

Після цього в аеропортах були затримані від 100 до 200 людей, серед них і транзитні пасажири.

Під цю заборону також потрапили члени екіпажів літаків.

30 січня парламент Іраку ухвалив рішення про заборону на в'їзд громадянам США у відповідь на указ Трампа про тимчасову заборону в'їзду громадян з Іраку та кількох інших мусульманських країн.

У США десятки тисяч людей вийшли на мітинги проти імміграційної політики Трампа.

31 січня прокурор Сан-Франциско звернувся з позовом до суду, оскарживши указ президента США Дональда Трампа, який обмежує фінансування міст, які відмовляються видавати нелегальних мігрантів федеральній владі

Генеральні прокурори трьох американських штатів приєдналися до позову проти міграційного указу президента США Дональда Трампа

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme