До Врубівки від лінії фронту майже 15 км. Однак з 1 лютого, і сюди почали прилітати міни й снаряди. У напрямку населеного пункту бойовики здійснили з десяток пострілів, попри те, що позицій ЗСУ тут взагалі немає. Стріляли для того, щоб розважитися або щоб налякати цивільних, бо позицій українських армійців навіть поблизу Врубівки немає.

Вогонь терористи відкрили на світанку, розповідають місцеві. Один зі снарядів розірвався поблизу подвір'я місцевої мешканки. У помешканні потрощені усі шибки, а від паркану залишилися самі уламки. Біля сусіднього будинку - ще вирви. Дах потрощило осколками. Вибило шибки.

"Нас врятувало два дерева! Якби не дерева, нас би тут знесло, і все! Нічого не лишилось би! Від нас мокре місце зосталось би", - каже мешканка Врубівки.

Місцеві налякані, оскільки уперше за два роки бойовики обстріляли Врубівку. Через це люди почали виїжджати із села.

"У нас відбувається загострення по всій лінії фронту. Або в них пройшла якась ротація, або черговий гуманітарний конвой приїхав… Швидше за все, що бойовики обстрілюють мирне населення для того, щоб їх налякати", - розповідає військовослужбовець.