UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Перший радіоприймач для селян можна побачити у Хмельницькому краєзнавчому музеї

Експонатом місяця став перший радіоприймач, розроблений спеціально для мешканців сільської місцевості

Перший радіоприймач для селян можна поба…

З нагоди Всесвітнього дня радіо, в обласному краєзнавчому музеї, в рамках проекту "Експонат місяця", представили перший радіоприймач для мешканців сільської місцевості, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Музейний простiр".

Важить радіоприймач-експонат "Новь" 2,7 кг (без батарей), приймає довгі та середні хвилі, заряду батарей вистачало на 1000 годин його роботи. приймача.

На Поділлі перші радіоприймальні станції були відкриті в 1922 році – у Кам'янці, Вінниці, Могилів-Подільському.

"У Проскурові перший такий гучномовець-репродуктор з довгим квадратним рупором – змонтували на стовпі біля входу в міський сад (нині сквер ім. Шевченка). Під час радіопередач біля репродуктора збирався натовп, і всі, від малого до великого не переставали дивуватися цьому "диву техніки", - йдеться у повідомленні.

З 1925 року на Поділлі з'являються осередки товариства "Друзів радіо", яке організує курси по підготовці фахівців та агітаторів радіозв'язку. Випускники й розпочали агітаційну та технічну роботу у справі поширення радіо серед населення, а вже у 1930-ті роки розгорнулась масова радіофікація міст і сіл.

Головна його особливість - живлення від будь яких батарей або акумуляторів, що було особливо доречно у багатьох селах і хуторах, до яких не дійшла електрифікація. Брали такі приймачі з собою бригади, що працювали у полі, на сіножатях, у лісі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme