ПА НАТО вимагає від Росії негайної деескалації на Донбасі

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Паоло Аллі у відповідь на звернення постійної делегації в ПА НАТО, закликав до негайної деескалації насильства і поваги до домовленості про припинення вогню

Про це йдеться в заяві президента ПА НАТО, передає Depo.ua.

Паоло Аллі висловив стурбованість у зв'язку з інтенсифікацією насильства на Сході України.

Потужні обстріл під Авдіївка - кричуще порушення угод про припинення вогню, що призвело до жертв серед мирного населення і руйнування важливою цивільної інфраструктури. Президент ПА НАТО засудив це насильство і закликав до негайної деескалації.

У листі голови постійної делегації в ПА НАТО Ірини Фріз, адресованому Паоло Аллі, зазначається ризик гуманітарної катастрофи в цьому районі зони АТО.

ПА НАТО в черговий раз показала підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, закликавши Росію відмовитися від незаконної анексії Криму, припинити підтримку бойовиків-сепаратистів у Східній Україні і слідувати імплементації Мінських домовленостей.

"Будь-які подальші зміни зобов'язань, які були зроблені в рамках припинення вогню і мирного вирішення конфлікту на Сході України неприйнятні й небезпечні", - заявив Паоло Аллі.

Нагадаємо, бойовики вже п'яту добу обстрілюють Авдіївку.

Наразі в Авдіївці світла немає, вода -тільки холодна, деякі магазини працюють. В наметовому містечку можна зігрітися, попити чай, каву, отримати їжу і гігієнічні набори. Наметове містечко працює цілодобово.

1 грудня з Авдіївки евакуювали майже півтори сотні людей, в тому числі 70 дітей.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme