Найбільше українських заробітчан їдуть до Польщі, - дослідження

Соціологи визначили країни, куди їдуть на заробітки найбільше українців, "чемпіоном" стала Польща

Такими є результати дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг, передає Depo.ua.

25% респондентів працювали в Росії, по 5% опитаних працювали в Чехії і Німеччини, 3% - в Італії, решта - в інших країнах, в основному, Західної Європи. Майже 30% українців не захотіли відповідати на це питання.

В цілому серед тих, хто працював за кордоном, протягом останніх п'яти років, більшість (77%) виїжджали на сезонні роботи, тільки 15% працювали на постійній основі, 7% - мали інший тип робіт.

Третина опитаних працювали за кордоном в 2016 році, чверть - в 2015 році, в той же час, кожен п'ятий - 5 років тому.

Майже половина працювала в сфері будівництва та ремонту (43%), вдвічі менше (23%) - сільськогосподарських роботах, 10% - в роботах по дому, по 3% мали досвід роботи в IT, догляді за дітьми, ресторанному бізнесі (кухарі, офіціанти , прибирання). За 2% працювали в готельному бізнесі, офісними працівниками, медичним персоналом. По 1% заявили, що працювали прибиральниками і в сфері послуг (перукарі, масажисти, майстри).

Опитування проводилося з 1 по 10 грудня 2016 року. Було опитано 436 осіб тих, які протягом останніх п'яти років виїжджали на роботу за кордон

Нагадаємо, що в Польщі уже вголос визнають, що українці рятують їх пенсійну систему, в минулому році у сусідній державі офіційно працювало 1,5 млн українців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme