НАТО відклало зустріч з Україною щодо використання ПРО, - ЗМІ

НАТО відклало плани зустрічі з українськими чиновниками, де повинен був обговорюватися питання використання системи ПРО в Румунії, з-за можливої реакції Москви на цей крок

Про це повідомили джерела The Wall Street Journal, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Існує деяка політична делікатність у залученні (до переговорів — ред.) України, оскільки очевидно, що це може викликати надмірну реакцію з боку Росії", - вважають у НАТО.

Як зазначається, деякі дипломати заявили, що обережний підхід до обговорення ПРО з Україною має сенс, якщо альянс хоче уникнути подальшого підриву відносин із Росією. Але інші союзники побоюються, що альянс ризикує, проявляючи нерішучість у допомозі такому партнеру як Україна.

Джерело в НАТО говорить, що це рішення не перекриває майбутніх дискусій з Україною, однак альянс "обережно рухається" у цьому питанні. Як наголошується, дане питання вимагає серйозного підходу.

Представники НАТО хотіли обговорити з українським урядом можливий розвиток подій, що можуть статися при використанні системи ПРО в Європі. Серед них, зокрема, можливість падіння на українській території ракети-перехоплювача і її уламків.

За словами Генсека НАТО Єнса Столтенберга, адміністрація Дональда Трампа має намір вести діалог з РФ із позиції сили.

Нагадаємо, Столтенберг виступив із заявою, в якій він закликав Росію припинити насильство на Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme