На "Няшу" настукають в прокуратуру за фільм про імператора

Режисер фільму "Матильда" Олексій Учитель подасть заяву на т.з. депутата російської Держдуми Наталю Поклонську в Генеральну прокуратуру

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

Режисер також пообіцяв подати заяву на представників громадських організацій, які вимагають від кінотеатрів відмовитися від показу фільму "Матильда".

"Ми готуємо юридичну відповідь Поклонскій і активістам. Найближчим часом ми направимо дві заяви в Генпрокуратуру, одна стосуватиметься особисто Поклонської, друга - людей, які розсилають в кінотеатри листи із закликом відмовитися від прокату мого фільму", - заявив він.

Нагадаємо, 31 січня організація "Християнське держава - Свята Русь" відправила листи в кінотеатри з вимогою відмовитися від прокату фільму "Матильда". Автори листів обіцяли вжити "методи боротьби з беззаконням і божевіллям" і заявили, що показ фільму буде розцінений як провокація до "російського майдану".

Раніше Поклонська попросила Генпрокуратуру повторно перевірити законність витрати бюджетних коштів на створення фільму. Вона заявила, що сценарій фільму повинна перевірити експертна комісія, до якої увійдуть історики й богослови.

У листопаді 2016 року Олексій Учитель заявив, що прокуратура вже перевіряла його фільм і не виявила в ньому порушень.

Картина вийде в прокат 25 жовтня 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme