UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині назвали чотири райони, де взагалі немає боргів по зарплаті

У Харківській області станом на 1 січня борги по зарплаті склали 230,9 млн грн

Як передає Depo.Харків, про це повідомляє Головне управління статистики в Харківській області.

За результатами щомісячного державного статистичного спостереження "Стан виплати заробітної плати", на 1 січня 2017 року сума заборгованості із виплати заробітної плати, що мала місце на окремих підприємствах, установах та в організаціях Харківської області, дорівнювала і упродовж грудня 2016 року зросла на 5,9% (або на 12,8 млн грн).

На початок січня 2017 року заборгованість із виплати заробітної плати була відсутня у працівників Ізюмського, Куп'янського, Лозівського та Первомайського районів (тобто у 4 із 27 районів області).

Обсяг боргу працівникам області на початок січня 2017 року складав 7,2% від фонду оплати праці, нарахованого за грудень 2016 року. Найвищим він був у працівників, зайнятих на підприємствах з переробної промисловості (24,7% від фонду оплати праці), постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (18,5%).

Основна частина невиплаченої заробітної плати серед видів економічної діяльності припадала на підприємства промисловості (199,4 млн грн або 86,4% від загального показника), а серед міст та районів області – належала працівникам Харкова (196,2 млн грн або 85%). Серед районів Харкова найвища сума невиплаченої заробітної плати спостерігалася на підприємствах Київського району (134,3 млн грн, або 58,2%), серед міст та районів області – у працівників Ізюма (6,8 млн грн, або 19,6% від загального показника по містах обласного значення та районах області).

Із загальної суми заборгованості економічно активним підприємствам належало 28,7% боргу, суб'єктам господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом – 70,5%, економічно неактивним підприємствам – 0,8%.

Чисельність працівників економічно активних підприємств, які своєчасно не отримали заробітну плату, зменшилася упродовж грудня на 31,6% і на початок січня 2017 року становила 10 тисяч осіб. Сума боргу в середньому на одного працівника дорівнювала 6604 грн, що у 1,2 рази більше середньомісячної заробітної плати по області за грудень 2016 року.

Сума невиплаченої заробітної плати працівникам підприємств-банкрутів складала 162,9 млн грн. Більша частина з неї належить працівникам, які зайняті у промисловості (92,4%), а серед міст та районів області – на підприємствах міст Харкова (93%) та Ізюма (3,6%).

Порівняно з попереднім місяцем сума невиплаченої заробітної плати на економічно неактивних підприємствах залишалася незмінною. Більша частина цієї заборгованості, як і у попередньому періоді, належала працівникам, які раніше працювали у промисловості (87,9%).

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme