На Харківщині кинули за ґрати хабарника, який "допомагав" трактористам

На суді чоловік заперечував, що отримував хабар

На Харківщині кинули за ґрати хабарника,…

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 27 січня ухвалив Лозівський міськрайонний суд Харківської області. Засуджений – головний спеціаліст відділу технічного нагляду Держаної інспекції сільського господарства в Харківській області.

Суд встановив, що у січні 2014 року до зловмисника звернувся раніше незнайомий йому чоловік та попросив про сприяння в отриманні посвідчення тракториста-машиніста. Таке посвідчення, згідно із законодавством, може отримати тільки особа, яка пройшла професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації відповідно до навчальних планів і програм державного навчального закладу, та склала теоретичний і практичний іспити.

Посадовець з метою допущення чоловіка до складання іспитів видав останньому неправдивий документ про закінчення Харківського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Агропромислового комплексу, в якому чоловік ніколи не навчався.

Такі випадки видачі недостовірних документів повторювалися ще чотири рази, в одному з яких посадовець отримав за свої послуги 1,2 тис. грн.

На суді чоловік провину в повному обсязі не визнав та заявив, що всі особи, яким він видавав документи, надавали йому свідоцтво про навчання. Також чоловік додав, що 1,2 тис. грн, які він отримав були не хабарем – він начебто скористався тим, що "клієнт" не знав суми державного платежу за отримання посвідчення.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368 КК України та призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків на строк до трьох років, з конфіскацією майна, яке належить йому особисто.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme