На гасіння терикону у Львівській області планують виділити близько 13 млн грн

Сьогодні на урядовому комітеті було розглянуто проект рішення на 13,7 млн грн на виконання робіт з ліквідації тління терикону

Уряд працює над виділенням понад 13 млн гривень на гасіння породного відвалу на території Сокальського району Львівської області. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон під час відвідування місця розташування терикону в рамках робочої поїздки до Львівської області. Про це пише Depo.Львів з посиланням на Львівську ОДА.

"Сьогодні на урядовому комітеті було розглянуто проект рішення на 13,7 млн грн на виконання робіт з ліквідації тління терикону. Я займаюся цим питанням з листопада, і можу доповісти, що за цей період ми зробили ряд організаційно-підготовчих заходів: оцінили ситуацію, зробили температурну карту, зробили проектну документацію. Проектна документація пройшла експертизу", - пояснив Володимир Кістіон.

Він зауважив, що після того, як відповідне розпорядження буде прийнято на засіданні Кабінету Міністрів, можна оголошувати тендерні процедури.

"За великим рахунком, після рішення Уряду можна запускати тендерні процедури і розпочинати виконання робіт", - зауважив Віце-прем'єр-міністр. Він також додав, що розпорядником коштів у проекті розпорядження визначено Львівську обласну державну адміністрацію.

У рамках робочої поїздки також відбулася нарада під головуванням Володимира Кістіона, у якій взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, представники ПАТ "Львівська вугільна компанія" (компанії-власника терикону), представники профільних наукових установ, представники профспілок.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme