Москаль показав документ, який підтверджує, що гарантій про тишу від бойовиків добитися можна

Губернатор Закарпаття каже, що добивався письмових зобов'язань від керівників "ЛНР" про ремонт зруйнованих комунікацій

Геннадій Москаль на офіційній сторінці розповів, яким чином "працював" з бойовиками, пише Depo.Закарпаття.

"В кінці 2014 року, коли бойові дії на Донбасі досягали максимальної інтенсивності, а внаслідок обстрілів із "Градів", артилерії та мінометів гинули люди, руйнувалися житві будинки і соціальні об'єкти, я завжди добивався від представників так званої "ЛНР" письмових зобов'язань про режим припинення вогню та ремонт пошкодженої інфраструктури", – заявляє Москаль.

Додано документ, який раніше ніде не публікувався. 20 жовтня 2014 року так званий прем'єр-міністр "ЛНР" Геннадій Ципкалов направив в Сєвєродонецьк листа, в якому повідомив, що ремонтно-відновлювальні роботи в прифронтовому Станично-Луганському районі будуть проводитися 22 жовтня з 9.00 ранку. На цей час він гарантував режим бойової тиші й направив на місце пошкоджень ремонтників.

"Зі свого боку я погоджував режим припинення вогню з нашими військовими, що дислокувалися у відповідному секторі. Усі комунікації були відновлені силами "ЛНР". Цей лист прийшов тільки після того, як була вказівка перекрити водопостачання в окупований Луганськ (90 відсотків питної води постачається з контрольованої Україною території Луганщини). Документ доводить, що гарантій про припинення вогню й ремонт комунікацій від представників окупованих територій можна добитися тільки тоді, коли в них самих виникне безвихідна ситуація з газо-, водо- чи енергопостачанням", - переконує Москаль.

Нагадаємо, губернатор Закарпаття пропонує перекрити комунікації на окуповану територію, щоб примусити бойовиків припинити вогонь в Авдіївці.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme