Кримському прокурору-перебіжчику оголосили підозру у держзраді

Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила підозру колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Сергію Нянчуру

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, передає Depo.ua.

"За результатами досудового розслідування 01.02.2017 колишньому українському прокурору С. Нянчуру повідомлено про підозру за фактом державної зради (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України)", — написала Сарган.

За її словами, під час досудового розслідування встановлено, що у березні 2014 року Нянчур вступив на службу до незаконного органу, створеного окупаційними силами на підтримку утвердження на території України влади країни-окупанта – так званої "Военной прокуратуры Черноморского флота Российской Федерации".

При цьому, за даними ГПУ, підозрюваний досі займає посаду першого заступника військового прокурора Чорноморського флоту Росії.

Санкція ст.111 Кримінального кодексу, яку інкримінують Нянчуру, передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 12 років.

Нагадаємо, що 16 січняДарницький райсуд Києва засудив до восьми років ув'язнення за державну зраду підполковника медичної служби з кримського міста Судак.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme