Кібервійна: українські хакери зняли фільм про перемоги-2016

Міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm опублікувало документальний фільм про визначні операції у 2016 році Українського кіберальянсу (UCA) - об'єднання українських IT-активістів

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт InformNapalm.

"2016 рік став періодом загострення кібервійни. Він також став роком об'єднання українських IT-активістів. Групи програмістів FalconsFlame, Trinity, RUH8, окремі активісти CyberHunta та інші волонтери заснували потужний Український кіберальянс, який вивів український хактивізм на світовий рівень. 90% операцій українського Кіберальянсу мають оперативну важливість, ланцюжки викритих систем противника виводять на нові рівні і зв'язки між агентами агресора, тому лише 10% стає об'єктом гласності", - зазначили хактивісти.

Також волонтери наголошують, що поєднання можливостей хактивістів Українського кіберальянсу та креативного інформаційного супроводу стало для агресора потужним ударом.

Зокрема, InformNapalm опублікував інфографіку з гучними операціями UCA, які закарбовані в історії українського хактивізму 2016 року.

З-поміж успішних операцій - злам приймальні Апарату помічника президента Російської Федерації Владіслава Суркова, "який не тільки призвів до великого міжнародного резонансу, але і протягом декількох місяців продовжує відбиватись на долях офіцерів ФСБ РФ та лабораторії Касперського". Крім того, перехоплення даних, що пересилалися між "начальником розвідки" 2-го армійського корпусу окупаційних військ Росії на Донбасі (сформований на територій т.з. "ЛНР"), 12-им командуванням резерву ЗС РФ (м. Новочеркаськ, Росія) і розвідувальними підрозділами, що діють в інтересах "корпусу", зокрема, російська безпілотна авіація, підрозділи радіоелектронної розвідки і космічна розвідка.

В InformNapalm наголосили, що це лише незначна частина досягнень хактивістів Українського кіберальянсу та волонтерів, які можна розкрити за результатами минулого 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme