Історія фото: Війна бабусі Раї

В Інтернеті набирає популярність світлина із бабусею, вдягнутою у військовий камуфляж бійців ЗСУ

Валентина Емінова
Головний редактор
Історія фото: Війна бабусі Раї…

Depo.ua продовжує розповідати про те, за яких обставин були зроблені світлини з України, що стали хітами соцмереж.

Бабуся із світлим, радісним обличчям, в хустинці, рожевих рукавицях та камуфляжному військовому вбранні, без перебільшення, вразила соцмережі. Півтисячі лайків, близько двохсот перепостів за день. Хто ця жіночка, чому вона в військовому одягу? Багато хто вирішив, що фото зроблене в Авдіївці, що це також жінка-воїн, як знаменита закарпатка баба Катя з кулеметом. Стали з'являтися дотепні коментарі.

Виявилося, що фото зроблене далеко від передової, в Дніпрі, а єдина війна в бабусі - з великою бідністю. Автор фото, волонтер з Дніпра Дар'я Андрусенко-Якотюк пояснює, що жіночка сиділа на вулиці ім. братів Трофімових, біля дороги на Таромське (історична частина Дніпра), хотіла доїхати за пенсією. Волонтери підібрали її та відвезли, куди попросила.

Дар'я сфотографувала бабусю і підписала світлину: #ВСУ тепер я бачила все.

Від місцевих жителів відомо, що жінку на фото звати Раєю. Має доньку та сина, але діти, ніби, не благополучні, тож бабуся Рая жебракує.

"Це дуже добра бабуня , вона частенько сидить біля супермаркету. Кажуть, що її діти з дому виганяють і пенсію відібрали, тож вона виходить до магазину поряд з ринком, і хто чим хоче їй допомагає", - розповідає місцева жителька Ольга Харкевич.

Військову форму їй також подарували місцеві, щоб не мерзла в своєму старенькому пальті.

Наразі дніпровські волонтери збирають для бабусі Раї передачку: теплий одяг, їжу, смаколики, а автор фото вкотре наголошує дописувачам, що фото зроблене не в Авдіївці, а в мирному місті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme