Харківщина зібрала для Авдіївки понад 20 тонн продуктів, - ОДА

Із Харківської області також відправляють 10 дизель- і бензогенераторів, стільки ж теплоелектрообігрівачів і 20 тонн палива

Харківщина зібрала для Авдіївки понад 20…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської ОДА, про це заявив перший заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер, який учора, 1 лютого, взяв участь у засіданні комісії щодо ситуації в м. Авдіївка Донецької області, яка пройшла в режимі відеоселектора під керівництвом Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

"Уранці 2 лютого автоколона, що складається з 2 КамАЗів і 2 ГАЗелей, а також бензовоза виїде з Харкова, щоб доставити гуманітарний вантаж на Донеччину, - зазначив Беккер. - Супроводжувати колону буде директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА Павло Пономаренко та представник Головного управління ДСНС України в Харківській області. Автоколона буде рухатися в супроводі автомобілів управління Нацполіції в Харківській області".

У складі вантажу - понад 20 тонн продуктів, у тому числі: 5850 кг борошна, 1860 кг макаронних виробів, 2100 кг круп, 1500 кг цукру, 6200 кг овочів, 650 кг кондитерських виробів та 1000 кг хлібобулочних виробів, а також тушонка, ковбасні вироби, олія , сири, питна вода. Крім того, до Авдіївки відправляють більше 50 кг мила, 120 кг засобів для прання, а також ліки та перев'язувальні матеріали.

"Також до Донецької області відправляємо 10 дизель- і бензогенераторів і стільки ж одиниць теплоелектрообігрівачів. Передаємо 10 тонн дизельного палива та 10 тонн бензину. До п'ятниці виготовимо на їхнє замовлення та привеземо 10 кубів пиломатеріалу (брус, дошки тощо)", - зазначив Беккер.

За інформацією заступника начальника Управління споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА Світлани Калачової, необхідні продукти зібрали буквально за лічені години. До процесу підключилися підприємства та фермери з усіх районів Харківської області. Вантажити гуманітарну допомогу для жителів Авдіївки допомагали курсанти Харківського національного університету повітряних сил ім. І. Кожедуба.

"Допомагали й учасники загонів територіальної оборони, військові. Робота триває, впевнений, що це не останній вантаж", - зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Олексій Максимов.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme