Гонтарева має визнати помилки в конфлікті з Бахматюком, – голова ФРУ

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева має визнати свої помилки в конфлікті з власником агрохолдингу Ukrlandfarming Олегом Бахматюком

Гонтарева має визнати помилки в конфлікт…

Про це в інтерв'ю "Подробностям" заявив голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, передає Depo.ua.

"Олег Бахматюк, в тому числі публічно заявляв, що були консультації, в тому числі, за участю голови Національного банку, прем'єр-міністра і президента. Ці консультації говорять про те, що потенціал розуміння є. Але фактично результат цих консультацій говорить про те, що одна із сторін – в даному випадку Національний банк - пішла на загострення конфлікту. Мені здається, що це помилка. А в такий складний час помилки треба визнавати", - заявив він.

Голова Ради ФРУ додав, що не розуміє, чому Валерія Гонтарева зайняла відносно Ukrlandfarming таку "жорстку антидержавну позицію".

"Мені здається, що з якогось моменту емоції з боку Національного банку заважають тверезо поглянути на ситуацію. У мене немає відповіді на питання, чому Нацбанк на своєму сайті фактично фальсифікує інформацію щодо обсягу заборгованості. Я не розумію, чому голова Нацбанку особисто приходить на судові засідання. Мені здається, тут інші причини, ніж професійна робота голови Нацбанку по відстоюванню курсу національної валюти, стабілізації ринку. В пресі пишуть, що можливо це є елементом, частиною схеми рейдерського захоплення активів. І коли немає офіційних відповідей і рішень від усіх гілок влади, то, мабуть, така думка має право на існування", - пояснив Олійник.

Він зазначив, що втручання в конфлікт прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який виступив на захист Ukrlandfarming і інших національних виробників, має "переконати Валерію Гонтареву піти на компроміс з Олегом Бахматюком".

"Я сподіваюся, що така позиція прем'єр-міністра, як мінімум, дозволить Гонтаревій та правлінню Національного банку задуматися і провести роботу над помилками. Наприклад, виправити на сайті цифру боргів або запропонувати Олегу Бахматюку провести переговори щодо можливості реструктуризації, спробувати знайти формат мирного врегулювання в системі судових процесів", - підкреслив Олійник.

При цьому він зазначив, що реструктуризація заборгованості агрохолдингу, яку Uklandfarming пропонує Нацбанку, є найбільш вигідним рішенням не тільки для бізнесу, але і для України.

"У цьому конфлікті не повинно бути переможців і переможених. Не потрібен пошук винних. Якщо говорити відверто, країна перебуває в кризі, а економіка у форс-мажорній ситуації. В тому числі, багато інвесторів. У цій ситуації ми повинні говорити не про вдалі чи невдалі рішення, а про найменш проблемні для країни в цілому. Природно, коли ми порівнюємо банкрутство Uklandfarming і позицію Нацбанку – це найбільш невдала позиція для країни. При чесному ставленні до інвестора держава повинна враховувати форс-мажорні обставини. У цій ситуації рішення про реструктуризацію, з точки зору навіть не Бахматюка, а держави, на мою думку, найбільш вдале", - резюмував Олійник.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не дозволить Нацбанку "тиснути" на Ukrlandfarming і інших національних виробників. До цього власник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк звернувся до президента і прем'єр-міністра з проханням втрутитися в конфлікт з Валерією Гонтаревою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme