Фанати запустили флешмоб в підтримку жертви "іспанських комуняк" Зозулі

Зрив оренди у "Райо Вальєкано" може залишити українця Романа Зозулю без ігрової практики на півроку

 

Фанати запустили флешмоб в підтримку жер…

Як повідомляв раніше Depo.Сектор, ще після переходу Зозулі з "Дніпра" до "Бетіса" в Іспанії розгорівся скандал щодо його політичних та ідеологічних поглядів. Фото, зроблене в аеропорту, на якому футболіст прибув до нової країни в патріотичній футболці з тризубцем, викликало справжнє торнадо емоцій в ЗМІ, а один з журналістів одразу ж приписав Зозулю до "Правого сектору". Але після трансферу в "Райо Вальєкано" все почалося знову з подвійною силою, адже фанати цього клубу славляться в Іспанії своїми ультралівими поглядами. Ультрас-угрупування "Bukaneros" газвали українця нацистом. І доби не пройшло, а фанати - домоглися свого. Спортивний директор "Бетіса" Мігель Торресілья повідомив про те, що українець Роман Зозуля повернувся в клуб із оренди у "Райо Вальєкано".

Чимало українців, зокрема, і волонтери, атовці та фанати, в соцмережах висловили підтримку футболістові.

Чимало вболівальників дякують йому за непохитну громадянську позицію.

І все популярнішим стає флешмоб #proudofzozulya.

Проте саме від українців зараз залежить найменше. Спортивний директор "Бетіса" Мігель Торресілья вчора ввечері не тільки повідомив про те, що "Райо Вальєкано" повернув українця Романа Зозулю назад у Севілью, але і додав до цієї новини інші неприємні подробиці.

"Він не зможе бути зареєстрований іншим клубом навіть в тих країнах, в яких ще відкриті трансферні вікна, тому що Роман вже значився у нас, в "Райо Вальєкано" і "Дніпрі". Відповідно до закону, один гравець не може бути заявлений більше, ніж за три клуби протягом сезону", - зазначив Торресілья.

Чи це кінець історії для Зозулі? За словами все того ж спортдира "Бетіса", клуб буде співпрацювати з юристами, аби якось вирішити цю ситуацію. Що мається на увазі? Юридичне обґрунтування форс-мажорної ситуації, що склалася із Зозулею, аби отримати дозвіл від ФІФА і іспанської Ла Ліги на те щоб: а) дозволити Роману перейти до команди з країни, де трансферне вікно ще не закрилося; або ж б) дозволити Зозулі знову бути заявленим за "Бетіс" і грати в Прімері. Залишається лише тримати кулаки за українця!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme