UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Демократи просять Пентагон перевірити "російські гонорари" радника Трампа

Група демократів з Палати представників США звернулася до Міноборони з проханням провести розслідування щодо того, чи радник президента Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн не порушував конституції, беручи гроші від російського державного телебачення RT

Високопоставлені демократи з шести комітетів Палати представників оприлюднили 1 лютого відкритого листа, передає Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Видання зазначає, що у 2015 році радник з нацбезпеки, колишній військовий генерал, відвідав у Москві урочистості з нагоди 10-річчя RT, сидівши за одним столом з президентом Росії Володимиром Путіним. Тоді Флінн визнав, що йому заплатили за присутність на цьому заході, але відмовився називати суму.

У листі представників Демократичної партії мовиться, що у минулому Міністерство оборони США винесло рішення, що конституційна норма проти прийняття подарунків чи платежів від іноземних держав стосується й відставних офіцерів.

Нагадаємо, що американська контррозвідка провела розслідування ймовірних зв'язків між радником з національної безпеки президента США Майклом Флінном і Росією. Терміни початку розслідування і його підсумки невідомі. Спецслужби ставили перед собою завдання з'ясувати характер контактів Флінна з російськими чиновниками і ступінь їх законності.

Як повідомляли західні ЗМІ з посиланням на матеріали слідства, екс-генерал Майкл Флінн, який неодноразово висловлював погляди на підтримку Росії, у минулому перебував під слідством за неправомірне поширення секретних матеріалів іноземним військовим.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme