Борги за газ на Хмельниччині сягнули чверті мільярда гривень

Справно платять лише менше половини споживачів

Борги за газ на Хмельниччині сягнули чве…

Більша частина жителів Хмельниччини мають борги за газ, а загальна сума насплат досягла 250 мільйонів гривень, повідомляє Depo.Хмельницький.

За інформацією "Хмельницькгаз збуту", найбільшими боржниками є клієнти Хмельницького та Хмельницького району, які винні майже 123 млн.грн.

Зростання заборгованості почалося з того часу, відколи уряд майже у 6 разів підвищив ціну на природний газ для населення. Крім того, прослідковується і тенденція до нарощування боргів не лише в зимовий, а і в літній періоди.

"Нас турбує така складна ситуація з незадовільними розрахунками споживачів за газ саме у розпал опалювального періоду, коли значно зростає споживання природного газу, - каже директор ТОВ "Хмельницькгаз збут" Олександра Панькевич. - Адже нам, як газопостачальному підприємству, потрібно виконати свої зобов'язання та у встановлені терміни розрахуватися з НАК "Нафтогаз України" за поставлений газ, щоб мати можливість забезпечити надалі безперебійне газопостачання."

Чимало споживачів через низьку платоспроможність звернулися в свої управління соцзахисту та отримали субсидії. Так, на Хмельниччині субсидією на послуги з газопостачання нині користуються 191 тис.громадян, що у 1,5 рази більше, ніж у минулому році.

В разі значної і тривалої заборгованості газова компанія повинна припинити постачання газу. Крім того, відновлення газопостачання можливе лише за умови стовідсоткового погашення боргу, а також сплати вартості робіт за відновлення газопостачання, яка складає майже 400 грн.

Вже припинили газопостачання 3 679 споживачам області, які заборгували 5, 6 млн. грн. Ще понад 100 справ передали до суду.

Для уникнення заборгованості фахівці ТОВ "Хмельницькгаз збуту" пропонують звертатись до органів соцзахисту для оформлення субсидій.

Довідка: ТОВ "Хмельницькгаз збут" постачає природний газу усім категоріям споживачів Хмельницької області,крім м. Шепетівки та Шепетівського району.

Клієнтами компанії є майже 400 тисяч сімей Хмельниччини, понад 2 тисячі промислових та комунально-побутових підприємств, 500 бюджетних організацій та 170 релігійних організації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme