UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпаття: прогноз погоди на 1 лютого - мокрий сніг

Якщо на Макарія була ясна погода чи капало зі стріхи, то очікували ранню весну: "Якщо крапель — то у весну ранню вір"

Закарпаття: прогноз погоди на 1 лютого -…

Закарпатський обласний центр з гідрометеорології інформує, що 01 лютого 2017 року

по Закарпатській області: Хмарно, місцями невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах більшої частини території області ожеледиця. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень 1° морозу - 4° тепла.

по м. Ужгород: Хмарно, без істотних опадів. На більшості доріг ожеледиця. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-3° морозу, вдень 0-2° тепла.

Попередження про стихійні та небезпечні метеорологічні явища, різкі зміни погоди: Протягом 1-2 лютого на дорогах більшої частини території Закарпатської області та по м. Ужгород збережеться ожеледиця. Шторм РЗП: Внаслідок надходження теплої повітряної маси в район Закарпаття з 1 лютого по області розпочнеться відлига. Протягом 1-6 лютого передбачається підвищення температури повітря вдень 2-4° тепла з поступовим підвищенням 3-6 лютого до 6-8° тепла. 1-4 лютого очікуються опади від слабких до помірних, у вигляді снігу, мокрого снігу, вдень 2-го з переходом в дощ. Місцями: туман, ожеледь, налипання мокрого снігу, ожеледиця.

Народний прогноз погоди: 1 лютого відзначається день пам'яті преподобного Макарія Великого. Якщо на Макарія була ясна погода чи капало зі стріхи, то очікували ранню весну: "Якщо крапель — то у весну ранню вір". А ось якщо ввечері на небі було багато зірок, то зима ще довго обіцяла протриматися. Якщо на Макарія кружляла заметіль, вірили, що така погода затягнеться. Також цей день називали Громовицею, бо саме сьогодні в природі можлива була гроза.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme