ЮНІСЕФ б'є на сполох через загострення в Авдіївці

Міжнародний дитячий фонд Організації об'єднаних націй (ЮНІСЕФ) закликав сторони конфлікту на Донбасі забезпечити безпечний доступ для проведення невідкладних ремонтних робіт на пошкоджених системах водо- та електропостачання у Авдіївці

Про це йдеться у заяві організації, передає Depo.ua.

"ЮНІСЕФ та партнери закликають забезпечити безпечний доступ для проведення невідкладних ремонтних робіт на пошкоджених системах водо- та електропостачання, щоби запобігти подальшим стражданням людей", - зазначається у заяві.

При цьому зауважується, що в ЮНІСЕФ стурбовані, що наразі у місті на морозі без опалення, світла та тепла залишається понад 17 тис. людей, в тому числі 2,5 тис. дітей. "Мало того, що життю тисяч дітей в Авдіївці, та по обидва боки конфлікту, загрожує небезпека, ситуація ускладнюється відсутністю води та світла, а це означає, що будинки стають небезпечно холодними і стан здоров'я погіршується просто на очах", - підкреслили у організації.

Із аналогічною заявою виступило і гуманітарне співтовариство та координатор з гуманітарних питань ООН в Україні Ніл Вокер. "Терміново необхідне негайне припинення бойових дій, щоб запобігти подальшій загибелі людей та надати можливість ремонтним бригадам у терміновому порядку відновити критичні основні послуги для сотень тисяч постраждалих цивільних осіб, в умовах сильних морозів, нижче - 10 градусів за Цельсієм", - зазначив Вокер.

Нагадаємо, за минулу добу в районі проведення АТО бойовики 86 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Один український військовик загинув, дев'ятеро дістали поранення, ще дев'ятеро були травмовані.

Сьогодні бойовики вже четвертий день поспіль штурмують позиції сил АТО в районі Авдіївки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme