Як львівські депутати провалили "терористичне" звернення

Перший заступник голови Параска Дворянин достроково покинула сесію

Під завершення пленарного засідання сесії ЛОР трапився безпрецедентний випадок – депутати провалили голосування за звернення до Парламенту з вимогою заборонити торгівлю з окупованими територіями та фінансування діяльності бойовиків коштами українських платників податків. Голосування за звернення провалили двічі. Про це пише Depo.Львів з посиланням на прес-службу "Самопомочі".

"Поки ми всією країною збирали кошти для забезпечення належним обладнанням наших бійців, торгівельні стосунки України з окупованими територіями напряму фінансували і продовжують фінансувати терористичні організації ДНР та ЛНР. Ми хотіли закликати державну владу припинити цей абсурд, але рішення набрало лише менше половини голосів", – коментує ініціатор звернення, депутат фракції "Самопоміч" Роман Кізима.

Нагадаємо, що 2 грудня 2016 року було оприлюднене рішення Сєвєродонецького суду щодо розслідування закупівель вугілля державними підприємствами України на окупованих територіях Луганської області, тобто у так званій ЛНР.

У цьому рішенні були висновки СБУ про те, що 47% від усіх сум, які відправляли українські державні компанії на територію ЛНР, ідуть на виплату зарплат бойовикам, закупівлю амуніції та форми. Тобто, з кожної тонни сировини близько 60 гривень ішло на фінансування тероризму.

Крім того, нардеп фракції "Самопоміч" Лев Підлісецький опублікував інформацію, що українські компанії-виробники електроенергії закуповують вугілля з ЛНР/ДНР за ціною від 300 до 1100 грн за тонну. В той час, коли в розрахунковій вартості тарифу за електроенергію для населення в деякі періоди 2016 року вартість тонни вугілля сягала 2000 грн. Таким чином з кожного українця через сплату електроенергії збирають кошти на фінансування тероризму, а великі енергетичні корпорації ще й отримують з цього надприбутки.

Ветерани АТО розпочали блокаду залізничних магістралей, а фракція "Самопоміч" у ЛОР ініціювала звернення до Кабміну та Парламенту з метою припинити торгівельні стосунки з ОРДЛО.

"Ми підтримуємо ветеранів АТО у їх бажанні припинити економічні зв'язки України з окупованими територіями та унеможливити фінансування ворога з кишені українців. Ми вимагаємо, щоб Верховна Рада України прийняла законопроект про заборону торгівлі за так званими ЛНР/ДНР та визнала їх терористичними організаціями. Але більшість колег-депутатів цинічно провалила голосування", – повідомляє Роман Кізима.

Після провалу голосування перший заступник голови облради Параска Дворянин достроково покинула пленарне засідання.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme