Як колоритний Янко зміг організувати на Закарпатті нетиповий туристичний притулок

Янко Деревляний потрапив на Явірник ще у 1974 році, з тих пір багато змінив на цій локації

Як колоритний Янко зміг організувати на…

Янко Деревляний виглядає й творить одночасно наче німецький художник і архітектор Гундертвассер, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Ukraїner. Його будиночок і вбрання нагадують про героїв з Толкієна, спосіб життя зближує його із Буддою Ґаутамою, але він звичайний закарпатець.

Як тільки він повернувся на Закарпаття – звичайне життя перестало його влаштовувати. Він практично оселився на Явірнику ще з 70-х років, коли тут була радянська турбаза, на яку його запросили художником-оформлювачем. Цю турбазу ще у 30-х роках облагороджували чехи і словаки.

Явірник унікальний тим, що це єдина гора, де всі ці роки залишалась хатинка з каменю, де постійно перебувала людина, що приймала туристів. Оскільки оформлювати саме цей будиночок запросили Янка, то він у ньому працював і, заодно, приймав туристів. Вперше Янко потрапив на Явірник ще 1974 року, з тих пір багато змінив на цій локації: спроектував та побудував будиночки та вогнище, допомагали йому у цьому родина та друзі. Сьогодні тут у поблизу Великого Березного біля самісінької вершини гори створив цілком нетиповий туристичний притулок.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme