Вінницького "кіборга" намагалися засудити за крадіжку прапора

Апеляційний суд Вінницької області скасував вирок Могилів-Подільського міськрайонного суду

Вінницького "кіборга" намагалися засудит…

Апеляційний суд Вінницької області скасував вирок Могилів-Подільського міськрайонного суду, яким за крадіжку прапора засуджено учасника АТО Миколу Лаврика. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Апеляційного суду області.

Справу передали на новий судовий розгляд до суду першої інстанції. Як зазначили апелянти, провадження відбувалося без адвоката обвинуваченого, чим було порушено його право на захист. Крім того, немає повного запису судового засідання, а призначене покарання не відповідає ступені тяжкості правопорушення. Дані ж про Миколу Лаврика були вивчені поверхово, а докази не досліджені.

Обвинувачений – учасник АТО, захисник Донецького аеропорту, інвалід війни 2-ї групи, хворий на гепатит С, має черепно-мозкову травму і проблеми зі слухом. Непрацездатність складає 70 %.

Його обвинувачують у тому, що в червні минулого року біля стели з назвою населеного пункту він украв прапор України – власність Бандишівської сільської ради Могилів-Подільського району, тобто вчинив злочин, передбачений ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України. За це Миколі Лаврику Могилів-Подільський міськрайонний суду призначив покарання – 3 роки 10 днів позбавлення волі. Тепер вирок скасовано і Лаврик чекає нового засідання.

Додамо, що сам Лаврик стверджує інше: він хотів замінити старий саморобний прапор на новий.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme