UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві збираються позначити небезпечні пішохідні переходи світлодіодними знаками

За інформацією патрульної поліції, у місті 35 місць концентрації ДТП, але депутати хочуть уточнити, де саме встановлювати знаки, адже бюджет "не резиновий"

У Миколаєві збираються позначити небезпе…

У Миколаєві на небезпечних пішохідних переходах мають з'явитися світлодіодні дорожні знаки. Попередньо таких місць визначили 30, проте "цифри" уточнюватимуться. Про це сьогодні, 1 лютого, йшлося на "транспортній" комісії міськради, повідомляє Depo.Миколаїв.

Директор КП "Спеціальний монтажно-експлуатаційний підрозділ" (СМЕП) Юрій Яновський зазначив, що визначили 30 нерегульованих перехресть, зокрема по всьому пр. Центральному, вул. Космонавтів, пр. Мира, де потрібно встановити світлодіодні знаки. Орієнтувальна вартість - 1,7 млн грн.

Депутати акцентували, що можливо доцільніше спочатку встановити знаки у місцях з найбільшою концентрацією ДТП, а не за наданим переліком, та узгодити ці місця з патрульною поліцією. Депутат Наталя Горбенко акцентувала, що у запропонованому переліку з 30 місць немає Корабельного району, хоч там теж є місця з летальними ДТП.

Також начальник сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції Миколаєва Денис Котєньов зазначив, що місць концентрації ДТП 35, у деяких навіть є світлофори. Тому депутати рекомендували визначити СМЕП разом з поліцією максимально небезпечні пішохідні переходи, щоб там встановити світлодіодні знаки, адже бюджет міста "не резиновий".

Очільник департаменту ЖКГ Андрій Палько повідомив, що вартість одного такого знака - від 12,6 тис. до 16 тис. Загальна сума - 1,7 млн. Депутати акцентували, що потрібно проаналізувати кожне місце: можливо десь встановити знаки з сонячними батареями або підключити їх до мережі. Палько також висловив думку, що у всіх місцях потрібно обладнувати підсвітку пішохідних переходів. В цілому депутати дійшли висновку, що узгодити питання також мають комісія з ЖКГ та бюджетна комісія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme