У Миколаєві збирають допомогу жителям обстріляної Авдіївки

Наразі уточнюють, чого саме потребують місцеві мешканці, щоб не везти туди непотрібні речі 

За дорученням президента на Миколаївщині створять фонд гуманітарної допомоги жителям Авдіївки, постраждалих від бойових дій. Сьогодні, 1 лютого, влада Миколаївщини зібралася на нараду, щоб обговорили можливу допомогу жителям постраждалого міста, повідомляє Depo.Миколаїв.

Наразі люди найбільше потребують теплого одягу, дизпалива та продуктів харчування. Проте голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко зазначив, так як даний перелік речей отримали всі обласні адміністрації в країні необхідно його уточнити.

Крім того, Савченко зазначив, що не можливо назвати кількість переселенців, яких Миколаївська область може прийняти. Він доручив своїм заступникам в найкоротші терміни перевірити всі заклади, де є можливість поселити біженців з Авдіївки. Також Савченко закликав перевірити житлові умови тих 8500 переселенців, які вже тривалий час перебувають у Миколаївській області.

Присутня на нараді волонтер Наталя Абрамова, зв'язавшись з адміністрацією Авдіївки, з'ясувала, що на даний момент у місті ремонтують лінію електропередач, тому потреба у наданні генераторів відсутня. Також вона закликала не перетворювати Авдіївку в "секонд-хенд", відправляючи туди багато одягу. Вона запевнила, що місцеві жителі повністю забезпечені одягом, однак потреба залишається в ковдрах, пледах і подушках. Крім того допомога у вигляді макаронних виробів і круп буде безглуздою, оскільки таку їжу ніде готувати. Зараз Авдіївка потребує готової їжі (консерви, мівіна, дитяче харчування).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme