UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві ями, які залишилися після робіт комунальників, поки лише засипатимуть

Поточний ремонт на ділянках "археологічних розкопок" поки немає можливості проводити через погоду, а "холодний асфальт" обійдеться місту в "копієчку"

У Миколаєві ями, які залишилися після ро…

Ями, які утворюються після ремонту комунальних служб, поки у Миколаєві лише підсипатимуть. "Холодним асфальтом" ліквідовувати недоліки дорожнього покриття депутати вважають марною витратою коштів, адже незабаром погода дозволить проводити ремонт повноцінно. Про це говорили члени "транспортної" комісії міськради на засіданні сьогодні, 1 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

Зокрема акцентували увагу на ямах, які залишилися після проведення ремонту "Облтеплоенерго". Очільник департамент ЖКГ Андрій Палько повідомив, що всі такі ділянки вкрили щебінем, але асфальтувати не дозволяє низька температура. Проводити благоустрій території має ініціатор робіт, тобто "Облтеплонерго" у даному випадку: "Але враховуючи фінансовий стан підприємства, благоустрій місць, де розрили дорогу, викликає деякі побоювання", - сказав Палько.

За його словами, потрібно, щоб виконком або міськрада дозволили проводити за рахунок бюджету благоустрій "розритих" ділянок. Поки для цього підстав немає, відповідальність за благоустрій несе ініціатор робіт. Начальник сектору безпеки дорожнього руху Денис Котєньов акцентував, що поліцію такі ями не влаштовують, адже "сміття", яким їх засипають, пошкоджує машини. Тим більш, ям багато на магістральних дорогах як вул. Погранична, також на Нікольській, 8 Березня, Шосейній.

Палько додав, що поки ями можуть лише підсипати щебінем. Депуати ж зауважили, що він "вилітає". Але запропонований метод ремонту "холодним асфальтом" відкинули, оскільки коштує він дорожче, матерали потрібно буде закупити в іншому місті та ще перевезти, що виллється у "копієчку" місту. "Гарячим асфальтом" також не вдасться відремонтувати, оскільки через низьку температуру дорога його "не прийме", і кошти "полетять на вітер".

Деякі депутати пропонували встановити огорожу та тимчасові знаки, що обмежуть швидкість. "Домовтесь з ДАІ, нехай ДАІ проконтролює", - сказав "гість" з комісії ЖКГ "опоблоківець" Ігор Копійка.

Директор ЕЛУ "Автодоріг" Наталя Горбенко повідомила, що такі місця вже огородили. Котєньов додав, що обмежувати швидкість, враховуючи ідею депутата, потрібно по всій вул. Пограничній, тому це не вихід.

Таким чином, департамент ЖКГ та "ЕЛУ "Автодоріг" вирішили ями оперативно підсипати. Тендери на ремонт оголошуватимуть, і у березні погода дозволить проводити поточний ремонт. Також комісія рекомендувала виконкому надати можливість департаменту проводити благоустрій доріг після роботи комунальників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme