У Харкові суд скасував корупційний штраф сільському голові

Харківський суд закрив адміністративне провадження стосовно сільського голови Циркунів

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові апеляційного суду Харківської області від 18 січня 2017 року.

Апеляційний суд розглядав скаргу голови Циркунівської сільської ради Харківського району на рішення районного суду від 28 жовтня 2016 року оштрафувати його на 3,4 тис. грн за скоєння адміністративного корупційного правопорушення (прийняття рішення в умовах конфлікту інтересів - ч. 2 ст. 172-7 КУпАП).

Згідно рішення, суд першої інстанції встановив, що 18 лютого 2016 року сільський голова надав рішення про преміювання за січень 2016 року самого себе, яке підписав власноручно та скріпив печаткою ради. Таким чином, чиновник нарахував собі ще 60% окладу – 2518 грн.

Сільський голова подав апеляцію та заявив, "суд першої інстанції не дослідив всіх обставин по даній справі та виніс поверхневе не мотивоване рішення". Скаргу чиновника підтримав також прокурор.

Апеляційний суд встановив, що чиновник не брав участі в голосуванні щодо свого преміювання і не був ініціатором розгляду цього питання. Крім того, протокол вів не він, а секретар. У протоколі про вчинення корупційної дії суд також виявив серйозні фактологічні неточності (наприклад, у протоколі було вказано, що голосування за преміювання не було, однак це суперечить дійсності тощо).

Водночас, суд встановив, що чиновник не вжив ніяких заходів, щоб не допустити конфлікту інтересів.

"З урахуванням того, що на даний час закінчився визначений ст. 38 КУпАП строк притягнення до адміністративної відповідальності, апеляційний суд після скасування постанови суду першої інстанції позбавлений процесуальної можливості досліджувати нові докази та вирішувати питання про винуватість або невинуватість особи, а тому провадження у справі підлягає закриттю на підставі п.7 ст.247 КУпАП. Дана норма є імперативною і не передбачає обов'язку суду визначати питання винності чи невинності особи оскільки по своїй суті є формою відмови держави від юридичного переслідування особи за вчинення адміністративного правопорушення", - йдеться в рішенні.

Апеляційний суд скасував постанову про притягнення чиновника до відповідальності та вирішив закрити провадження у зв'язку із закінченням строків притягнення до адмінвідповідальності.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme