У центр зайнятості валом йдуть колишні ФОПи

В січні кількість звернень за допомогою знайти роботу збільшилася вдвічі

У Сумському центрі зайнятості у цьому місяці зафіксували вдвічі більше звернень за допомогою знайти роботу. Більшість заявників - ФОПи, що припинили свою діяльність через зростання податкового навантаження, констатує Depo.Суми.

У Сумському міському центрі зайнятості зареєстровано 2870 осіб. За січень ця цифра збільшилась на 200 чоловік. У середньому ж сюди щодня приходить близько 45 безробітних. У порівнянні з груднем це у середньому більше на 15-20 осіб в день.

З 5000 тисяч підприємців, що припинили свою діяльність у Центрі надання адмінпослуг – близько 20% стали на облік у Центр зайнятості.

"Після буквально зґвалтування бізнесу Кабміном, який буквально заставив вдвічі підвищити виплати по мінімальній зарплаті й вдвічі підвищити податки, ми побачили те, що неминуче могло бути: скорочуються люди, закриваються підприємці. Дуже багато підприємців вивільнили найману працю, тобто робітники пішли куди – в Центр зайнятості", – розповіла голова спілки підприємців, орендарів та власників Сумської області Світлана Іченська.

Як повідомив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний на обліку по області 15470 підприємців, з них 12 тисяч отримують допомогу по безробіттю. "Ну якщо ми вважаємо 20 чоловік якоюсь надзвичайною, то це не щось надзвичайно. Ну прийшло 45, а у лютому прийде 25, у березні жодного не прийде – бо весна", – додав посадовець.

Як повідомила начальник відділу головного управління статистики в Сумській області Світлана Бриль понад половина безробітних – це жінки та майже третина всіх безробітних – це молодь до 35 років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme