UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Три переконливі теорії вчених, чому коти обожнюють спати на людях

Єдине, що навряд чи зможуть зробити вчені, – уточнити у котів, чи не помилилися вони в своїх розрахунках 

Британські вчені вирішили з'ясувати, чому коти люблять використовувати людей в якості подушки, пише Depo.Закарпаття.

ТЕОРІЯ ПЕРША: температура тіла і лікувальний ефект

dzen

Нормальна температура тіла котів на пару градусів вища, ніж у людини, і їм просто потрібно більше тепла, щоб зігрітися. Саме тому улюбленці так люблять вибирати теплі місця, особливо для сну. Ми тепліші, ніж подушка, і скласти конкуренцію нам може хіба що батарея. А так, як через голову і кінцівки ми втрачаємо велику частину тепла, то і коти воліють безцеремонно влаштовуватися прямо на них.

Що стосується фелінотерапії, або, простіше кажучи, котолікування, то все зрозуміло. Як правило, в місцях, де ми відчуваємо біль, температура тіла вище через запальні процеси. Коти це відчувають і влаштовуються зручніше саме там.

ТЕОРІЯ ДРУГА: запах господарів

g-14

Котів привертає запах господаря. Особливо господині, яка щедро використовує всілякі бальзами, шампуні і смачні лосьйони. Волосся добре утримує запах, тому нерідко можна почути, що коти люблять їх облизувати. Смачно ж!

Але вчені застерігають: така звичка кота може не дуже добре позначитися на здоров'ї шкіри і волосся через шкідливі речовини, які могли потрапити в котячу слину.

ТЕОРІЯ ТРЕТЯ: емоційний аспект

imgur-1473425236

Ще однією причиною вчені вважають потяг до комфорту і спокою, які кіт відчуває сильніше поруч з улюбленим господарем. І його подушкою, звичайно ж.

Якщо раптом у будинок навідалися гості, яких кіт зустрів з недовірою, то спатиме він, швидше за все, на господарі. Так спокійніше і безпечніше, якщо ці дивні нові люди захочуть зазіхнути на котячий спокій.

Ці теорії змогли пролити світло на звичку котів спати на людях.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme