Стало відомо, скільки мільйонів Трамп заробив на своєму президентстві


Новий президент США Дональд Трамп після перемоги на виборах торік мав на рахунках свого фонду, 16,1 млн доларів пожертв, після перемоги він заробив 6,5 млн доларів

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Федеральної виборчої комісії, передає Depo.ua.

Трамп продовжив активний збір коштів на рахунки свого Фонду вже після перемоги на виборах, попри існуючу практику, коли новообраний президент припиняє збирати кошти та змінює керівників фонду.

Протягом останніх 33 днів року команда Трампа використала святкові маркетингові ходи для додаткового залучення коштів протягом грудня, а також здійснювала активний продаж запрошень на січневу інавгурацію.

"Зібрані кошти дають Трампу значну фінансову свободу на почату його терміну", – відзначає видання.

Тепер він може використати кошти в кілька способів: зберегти їх на переобрання у 2020 році; перерахувати в республіканський Національний комітет, роздати їх на підтримку кандидатів на проміжних виборах 2018 або віддати їх у розпорядження некомерційної організації, яка може, наприклад, займатися просуванням політики.

"Продовження збору коштів у січні є досить незвичним. Вони впевнені, що у них є велика група дрібних донорів, які будуть продовжувати робити свої внески", – так прокоментував такі дії команди Трампа Боб Бирзак, старший науковий співробітник Центру за відповідальну політику.

На зарплаті з команди Трампа протягом грудня залишалися кілька людей. Так, Майкл Гласнер, стратег і радник кожні два тижні отримував по 000; Шону Додману виплачувалося по 500; і Джон Пенс, племінник віце-президент Майка Пенса, отримував 000.

Найбільшими витратами фонду Трампа за цей період стали ,5 млн на фінансування групи під назвою "Обʼєднання консерваторів" та залучення потенційних прихильників і донорів.

На підтримку політики Трампа чотири його колишні помічники запустили на цьому тижні некомерційну кампанію "Спочатку Америка" для "стійкого просування політики Білого дому".

Група заявила, що її фінансування буде "значним", але не збирається приймати пожертвування від будь-яких зареєстрованих лобістів.

Видання відзначає, що Трампу в останні тижні його кампанії вдалося зібрати вдвічі більше коштів, ніж колишньому президенту Бараку Обамі у 2012 році.

"Основна маса пізніх внесків до фонду Трампа надійшла від дрібних донорів. (Для залучення коштів – ред.) Трамп провів розпродаж "чорної п'ятниці", надаючи знижки на популярні товари в онлайн магазині на наступний день після Дня подяки", – додає Bloomberg.

Також повідомляється, що Фонд Трампа витратив більше 0 000 на оренду президентського готелю, полів для гольфу і ресторанів. Найбільшою статтею цих витрат стали 0 888 для оренди "Вежі Трампа".

Варто додати, що Трамп вклав ,1 млн власних коштів у свою кампанію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme