Стали відомі подробиці затримання українського журналіста у Мінську

Український журналіст Віталій Сизов розповів, що мінські міліціонери затримали його через те, що він перебуває у списку нев'їзних до Росії, з якою у Білорусі дружні відносини

Про це він розповів білоруській службі "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

"Протягом 24 годин повинен покинути Білорусь. Іду зараз в ваш МЗС, мені повинні повернути акредитацію. За день якраз впораюся і поїду", - сказав Сизов.

Він повідомив, що правоохоронці задавали йому багато питань. "Міліціонери мені говорили, що я не затриманий, але вважаю, це все ж було затримання, а не просто розмова, оскільки мене вивели з готелю і посадили в міліцейський "бобик", в клітку. Ще запитав у них, чому не на сидіння поруч з водієм, але там, сказали, не можна. Значить, затримання. у районному відділенні мої дані не занесли в спеціальний журнал обліку відвідувачів, як у нас в Україні, - обійшлося без записів і підписів", - розповів журналіст.

Правоохоронці запитували в нього про мету приїзду в Мінськ, чому не пускають до Росії, чому не воював в Україні тощо. "Схоже, у них стандартний список питань. Після розмови наказали чекати, і годин до 4-х довелося чекати. Тоді прийшла людина в штатському, представився, але я не запам'ятав його ім'я, і ​​знову почав розпитувати. Він сказав, що Росія мені заборонила в'їзд на свою територію до 2021 року, і тому мені потрібно протягом 24 годин покинути Білорусь, що це не їхня ініціатива. Причин не сказали", - розповів Сизов.

У МЗС і МВС Білорусі заявили, що з'ясовують ситуацію, і від коментарів утрималися.

Нагадаємо, Віталія Сизова, який приїхав до Мінська для освітлення засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, затримали в ніч на 1 лютого.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme