Сам собі постачальник та мати-бухгалтер: посадовця викрили у корупції

Посадовець не заявив про конфлікт інтересів, чим вчинив адміністративне правопорушення

Сам собі постачальник та мати-бухгалтер:…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у постанові Чугуївського міського суду Харківської області від 23 січня.

За даними суду, порушник працював в. о. директора КП "Есхарівське ЖКЕУ-2011", при цьому він також був підприємцем.

Займаючи відповідну посаду на комунальному підприємстві, посадовець 8 липня 2016 року уклав угоду з одним з ФОП на виконання робіт по заміні глибинного насосу артезіанської свердловини вартістю 41,2 тис. грн. При цьому, за даними суду, чоловік діяв у власних інтересах та не заявив про конфлікт інтересів, що є корупційним порушенням.

11 серпня 2016 року посадовець уклав договори про виконання робіт з ведення бухгалтерського обліку, подання фінансової, статистичної, податкової звітності, ведення журналів-ордерів, документів, надання консультаційних послуг, ведення розрахунків з абонентами з бухгалтером, яка згодом виявилася його матір'ю. Цього разу він також не повідомив про конфлікт інтересів.

При цьому, за даними Чугуївського міськрайонного центру зайнятості, станом на 10 серпня 2016 року на посаду бухгалтера претендували семеро людей.

6 вересня 2016 року порушником був підписаний наказ на поставку матеріалів на загальну суму понад 45 тис. грн з ФОП, у якого раніше замовлялися послуги. Таким чином посадовець знову діяв у власних інтересах.

На суді порушник провину визнав та розкаявся у скоєному.

Суд визнав екс-посадовця винним у скоєнні адміністративних правопорушень, за ч. 3 ст. 172-7 КУпАП та наклав штраф у розмірі 6,8 тис. грн.

Також засуджений позбавлений права обіймати посади або займатися діяльністю, пов'язаною з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на один рік.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme