Радбез ООН ухвалив українську заяву щодо Донбасу

Рада Безпеки ООН за результатами розгляду загострення ситуації на сході України у вівторок прийняла заяву для преси, запропоновану українською стороною

Про це повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передаєDepo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Під час розгляду в РБ ООН ситуації на сході України, та в Авдіївці зокрема, Делегація України внесла на розгляд проект заяви для преси, який був підтриманий всіма членами Ради Безпеки", - зауважив український дипломат.

У тексті заяви, яку має у своєму розпорядженні Укрінформ, зокрема, зазначається:

"Члени Ради Безпеки висловили серйозну стурбованість з приводу небезпечного погіршення ситуації в східній частині України та її важких наслідків для місцевого цивільного населення.

Члени Ради Безпеки засудили застосування зброї, забороненої Мінською угодою вздовж лінії зіткнення в Донецькій області, що призвело до загибелі та поранень людей, у тому числі серед цивільного населення.

Члени Ради Безпеки висловили повну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України та наголосили на необхідності суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила "Пакет заходів з імплементації Мінських угод".

Члени Ради Безпеки закликали до негайного поновлення режиму припинення вогню".

Нагадаємо, Україна чекає заяв з боку міжнародних партнерів після ініціативи винести питання загострення ситуації в районі Авдіївки на розгляд Ради безпеки ООН.

31 січня на засіданні ОБСЄ у всьому, що відбувається в Авдіївці, звинуватили Росію.

Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ.

Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав глава ВГА Павло Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовані люди з особливими потребами і хворі.

В будинках жителів Авдіївки підтримується тепло завдяки коксохімічному заводу, рятувальники організували пункти обігріву для людей розвозять гарячу їжу, а в багатьох містах збирають теплі речі, продукти, медикаменти.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme