Путін зажадав використати Авдіївку як привід до переговорів зі США

У Кремлі вважають ситуацію в Авдіївці, яку намагаються штурмувати бойовики, приводом відновити діалог між Росією і Сполученими Штатами Америки

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє Depo.ua з посиланням на РИА "Новости".

"Отже, дійсно ситуація в Україні викликає крайню стурбованість - це перше. Друге - предметно ситуація з українським врегулюванням під розмови Путіна і Трампа не обговорювалася, акцентувалася необхідність якнайшвидшого врегулювання української кризи", - сказав Пєсков.

Відтак, на його думку, загострення конфлікту на Донбасі, зокрема ситуація в Авдіївці, є приводом для якнайшвидшого відновлення діалогу і співпраці між Росією і США.

"Що стосується нинішнього загострення на лінії зіткнення, то, напевно, це зайвий привід для якнайшвидшого відновлення діалогу і співпраці між Росією і Америкою, у тому числі в інтересах і рішення розв'язання українського вузла", - додав він.

Нагадаємо, що вчора Росія закликала міжнародну спільноту "тиснути на Київ" для виконання політичної частини Мінських угод.

За даними штабу АТО, учора бойовики здійснили 86 обстрілів. Четвертий день найгарячіше біля Авдіївки Донецької області. За сьогоднішній ранок вони влаштували п'ять вогневих атак на українські позиції. Лише ближче до півдня обстріли припинилися і почалося розмінування міста.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme