Постраждалі від вибуху на Металургів вже почали отримувати компенсацію

Загальна сума виплат складає 43,2 тис. грн

Постраждалі від вибуху на Металургів вже…

Така грошова компенсація виплачується у відповідності до положення про розмір та порядок виплати щомісячної тимчасової грошової компенсації постраждалим сім'ям для покриття ними витрат на проживання та одноразової матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, затвердженого рішенням виконкому, за рахунок коштів резервного фонду міського бюджету, пише Depo.Суми з посиланням на департамент комунікацій сумської міськради.

Виплата грошової компенсації проводиться щомісячно до 1 числа місяця, за який вона проводиться, до моменту надання постраждалим сім'ям офіційного дозволу на вселення у власні помешкання.

Розмір грошової компенсації встановлений в залежності від кількості осіб, які були зареєстровані і фактично проживали на момент вибуху за вказаною вище адресою, зокрема: для постраждалої сім'ї, до складу якої входять від однієї до двох осіб, – 2 тис. грн., від трьох до чотирьох осіб – 2,7 тис. грн., понад чотири особи – 3,5 тис. грн.

Слід зазначити, що постраждала сім'я, яка до надання грошової компенсації мешкала у готелі, право на отримання такої грошової компенсації набуває лише з дня, наступного за днем виселення з готелю. Таким сім'ям грошова компенсація надається у розмірі, визначеному пропорційно календарним дням місяця, в якому постраждала сім'я має право на отримання грошової компенсації.

Проведено виплату грошової компенсації за лютий цього року 18 постраждалим сім'ям на загальну суму 43,2 тис. грн.
Крім того, виплачено одноразову матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та грошову компенсацію за січень 2017 року одній постраждалій сім'ї на загальну суму 3,6 тис. грн.

Наразі триває робота щодо забезпечення виплати грошової компенсації за січень-лютий 2017 року 15 постраждалим сім'ям, які проживали у готелях.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на початку січня у будинку на вулиці Металургів стався вибух газу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme