Порошенко домовився з Нетаньягу завершити підписання угоди про вільну торгівлю

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу глави держави.

Лідери двох держав обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, а також окреслили першочергові напрями поглиблення співробітництва між Україною та Ізраїлем.

Співрозмовники наголосили щодо необхідності активізації економічного співробітництва між Україною та Ізраїлем та погодилися вжити заходів для завершення процесу укладення двосторонньої Угоди про вільну торгівлю.

Досягнуто домовленості щодо взаємної підтримки в рамках міжнародних організацій на основі спільних інтересів, а також з урахуванням членства України в Раді Безпеки ООН.

Глава ізраїльського уряду привітав Україну з початком головування в Радбезі ООН. Було підтверджено налаштованість обох сторін тісно співпрацювати задля посилення боротьби з тероризмом, сприяння мирному врегулюванню на Близькому Сході і відновленню територіальної цілісності та суверенітету України.

В рамках зміцнення дружби і партнерства між народами України та Ізраїлю було досягнуто домовленості про візит прем'єр-міністра України до Ізраїлю.

Нагадаємо, що Володимир Гройсман мав відвідати Ізраїль ще в кінці грудня, але переніс візит через напружені стосунки між країнами після анти ізраїльського голосування в Радбезі ООН, коли Україна теж проголосувала проти Ізраїлю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme