UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Попри скандал навколо дружини, Фійон не збирається зніматися з виборів

Екс-прем'єр Франції, кандидат в президенти країни Франсуа Фійон заявив, що не має наміру знімати свою кандидатуру з перегонів за посаду глави держави у зв'язку зі скандалом навколо працевлаштування його дружини

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

"Мене вибрали 4 мільйони французів. Це демократичний вибір. Я став об'єктом наклепницьких атак у зв'язку з роботою моєї дружини. Вона працює зі мною 30 років... Я буду кандидатом в президенти", - сказав Фійон.

У листопаді 2016 року в другому турі праймеріз правоцентристів у Франції Фійон переміг екс-прем'єра Алена Жюппе, отримавши понад 4,1 мільйона голосів виборців. Зараз же опитування показують, що рейтинг Фійона сильно знизився на тлі скандалу навколо працевлаштування його дружини.

Скандал навколо дружини екс-прем'єра Пенелопи Фійон вибухнув після публікації в сатиричному виданні Canard Enchaine, де стверджувалося, що вона вісім років отримувала зарплату як помічник парламентарія Франсуа Фійона. Газета посилається на платіжні бланки, згідно з якими Пенелопа отримувала гроші в період з 1998 по 2002 рік з фондів, призначених для оплати служби парламентаріїв. При цьому газета робила застереження, що наймати членів сім'ї на різні посади в парламенті не суперечить закону тільки в тому випадку, коли це працевлаштування не фіктивне.

Нагадаємо, що цією справою – працевлаштуванню Пенелопи Фійон у свого чоловіка в помічниках – уже зайнялася прокуратура.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme