Підлітки з Сумщини "заробляли" інтернет-шахрайством

Хлопці з Шостки "продали" неіснуючий ноутбук

Підлітки з Сумщини "заробляли" інтернет-…

До поліцейських звернувся 21-річний мешканець Буринського району. Юнак пояснив правоохоронцям, що знайшов на відомому інтернет-сайті оголошення про продаж ноутбуку по привабливій ціні. Телефоном зв'язався з продавцем та обговорив з ним умови придбання. Потім, за вимогою співрозмовника, перерахував 1 500 гривень передоплати на вказану ним банківську картку. Проте товар він так і не отримав, а продавець перестав виходити на зв'язок, пише Depo.Суми з посиланням на відділ комунікації поліції сумської області.

Правоохоронці встановили, що гроші знімалися у Шостці. Відтак було знайдено підозрюваних.

Хлопцям по 17 років. Вони з благополучних родин. Як з'ясували правоохоронці, один з юнаків взяв у свого знайомого банківську картку - нібито для отримання переказу від бабусі, що мешкає в іншому місті. Разом зі спільником створили на сайті обліковий запис про продаж ноутбука, а вже наступного дня їм зателефонував потенційний покупець.

Отримані від потерпілого гроші неповнолітні витратили на власні потреби.

Наразі кримінальне провадження, відкрите за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, направлене до суду. Хлопцям загрожує покарання від чималого штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme