ОБСЄ: Загострення в Авдіївці "б'є рекорди" за весь час спостереження, ситуація може погіршитися

ОБСЄ назвала кількість вибухів у Донецькій області найбільшою за всю історію спостереження, ситуація може погіршитися

Про це повідомляється на Facebook ОБСЄ, передає Depo.Донбас.

"Кількість вибухів в Донецькій обл. стала найбільшою за весь час реєстрування обстрілів. У той час, як більшість порушень була в області Авдіївки-Ясинуватої, СММ зафіксувала сотні вибухів в різних районах лінії зіткнення", - говориться в повідомленні.

СММ відзначила значне збільшення числа порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, також було широке використання залпового-ракетних систем в Авдіївці, Ясинуватій і Горлівці.

"Ситуація може погіршитися, якщо сторони не будуть дотримуватися того, що вони погодили. Але сьогодні після обіду сторони довели, що вони можуть зупинити вогонь, якщо вони того хочуть. Я не хочу спекулювати, ситуація непередбачувана і поки нестабільна. І це ціна того, що "ДНР" і ЗСУ не впоралися з відведенням важкого озброєння, а також з тієї причини, що вогневі точки знаходяться дуже близько. Це дві основні причини поточної нестабільності, тому ми закликаємо сторони, щоб вони перш за все відвели озброєння, яке необхідно відвести, і була збільшена відстань від позицій", - сказав Хуг.

"Починаючи з ранку неділі ми фіксуємо зростаючу напругу на цій ділянці. Ми фіксували у своїх звітах, що кількість порушень з важкого озброєння досягало тисячі", - зазначив він.

Нагадаємо, у Мінську назвали дату відведення озброєння з Авдіївки та Ясинуватої.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme