Волонтери повідомляють останні дані щодо обстановки в Авдіївці

Обстановка в Авдіївці: Світла немає, люди зігріваються дровами, по місту їзять тільки військові авто

Про це повідоммляє благодійний фонд допомоги армії "Повернись живим" у Facebook, передає Depo.Донбас.

"Світла наразі немає, вода є, принаймні, холодна, в квартирах підтримується температура у 15 градусів. Приватний сектор зігрівається дровами. У місті працюють деякі магазини. На вулицях їздить в основному військова техніка. Хоча люди не надто бояться виходити на вулицю", - йдеться у повідомленні.

За даними волонтерів, масової паніки серед місцевого населення немає. В Авдіївці працюють МНС та СІМІС. Вони організовують автобуси для всіх, хто виявляє бажання виїхати з міста.

"Сьогодні зранку з мітса виїхало 107 чоловік. Загалом, за ці дні - близько 300 осіб. На стадіоні для місцевих організували пункти обігріву та польову кухню.

У місті працює Червоний хрест, український і закордонний, які також організовують пункти обігріву і допомоги для місцевих.

"Мобільний зв'язок є, але не скрізь і працюють не всі оператори. Генератори, які ми передали в Авдіївку, стоять на резерві у СІМІС, як допоміжні, і будуть застосовані у разі крайньої необхідності. В основному їх готуються використовувати для лікарень на Цивільно-військової адміністрації", - зазначають волонтери.

Нагадаємо, бойовики вже четвертий день поспіль атакують Авдіївку Донецької області. Обстріли вони ведуть, зокрема, зі спальних районів Донецька.

Сьогодні в місті був оголошений режим припинення вогню до 17:00, і почалося розмінування та ремонтні роботи. Проте вже через кілька годин бойовики відкрити вогонь по саперах і ремонтниках в Авдіївці.

За минулу добу в районі Авдіївки було поранено 15 українських військових, а за сьогоднішній день ще двоє військових загинули та двоє були поранені.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme