Обіцянка довжиною в рік: Столичний велотрек мають відкрити у травні

Оновлений київський велотрек мають відкрити в квітні 2017 року

Обіцянка довжиною в рік: Столичний велот…

Про це заявив заступник голови Федерації велосипедного спорту Києва Олександр Пригунов, повідомляє Depo.Київ з посиланням на 44.ua.

"Ми очікуємо, що десь у березні закінчиться ремонт полотна велотреку. Але відкриття планується у квітні", - сказав Пригунов.

За його словами, зараз роботи з реконструкції об'єкта призупинили через морози.

"Будівництво поки зупинено, там залишилися дуже важливі моменти реконструкції полотна велосипедного треку. Всі чекають поки потепліє, щоб температура стабільно була вища за +5 вночі і вдень", - зазначив Пригунов.

Він також повідомив, що після того, як велотрек запустять в роботу, тут можна буде взяти велосипед напрокат.

Крім того, тут планують проводити тренування.

Додамо, раніше активістам вдалося домогтися звільнення підрядника, який виконував роботи по велотреку.

"За рекомендацією велосипедистів запропонували іншу компанію, яка запропонувала нормальну технологію і почала робити по ній полотно", - сказав координатор громадської ініціативи "Новий київський велотрек" Володимир Мельник.

За його словами, ті місця, які були зроблені на той момент, були зроблені добре, але погодні умови змінилися, настала зима.

"І за такої погоди, як зараз, не можна працювати з будівельними сумішами, тому ці роботи зупинені, поки не настане більш-менш стабільна тепла погода. Тоді ці роботи відновляться. Там треба було видалити те, що наробила попередня фірма-підрядник, перед похолоданням та наносити нові суміші, вирівнювати горби, зрізати. Там у принципі на весну ще дуже великий шматок роботи по полотну", - сказав він.

Крім того Мельник зазначив, що озвучена дата відкриття є приблизною, оскільки, поки не відновилися роботи, не можна точно прорахувати графік їхнього виконання.

"І ті ділянки, які зроблені, треба ж подивитися, як вони зиму переживуть, перепади температур, сніг. І тоді вже стане зрозуміло, чи готові всі орієнтуватися на цю дату", - підсумував він, пише "Апостроф".

Нагадаємо, у Києві обіцяли відкрити оновлений велотрек ще наприкінці травня 2016 року.

Пізніше столична влада мала намір завершити реконструкцію міського велотреку до кінця літа 2016 року.

Пізніше активісти заявили, що столичний велотрек ремонтують не дуже якісно – його полотно у незадовільному стані. "Велосипедну спільноту турбує низька якість робіт на полотні велотреку, зокрема значні нерівності на віражах", - йшлося в повідомленні.

Як столичний велотрек наповнили світлом.

Потім у КМДА заявили, що мають намір завершити реконструкцію й відкрити велотрек до середини вересня 2016 року.

Відомо, що проектом реставрації велотреку передбачено відновлення полотна з нанесенням спортивного покриття виробництва компанії MAPEI (Італія), реконструкція спортивно-адміністративної будівлі й відновлення трибун, розрахованих на 280 глядачів.

Також проектом заплановано облаштування музею велосипедного спорту, будівництво підземного паркінгу на 40 паркомісць і кав'ярні. Вартість робіт з реконструкції становить 81,57 мільйона гривень.

Додамо, що велотрек "Авангард", що на вулиці Хмельницького, 58 у Шевченківському районі, залишиться у державній власності.

Довідка. Велотрек, збудований ще у 1913 році, перебував у віданні організації профспілок СРСР, а з 1993 року перейшов у володіння Київської ради профспілок та підприємства "Учбово-спортивна база велотрек "Авангард".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme