На Запоріжжі московські попи завзято агитують проти Української церкви

Дивне оголошення з'явилося в церкві монастиря Сави Освяченого в Мелітополі днями

На Запоріжжі московські попи завзято аги…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя з посиланням на РІА Мелітополь.

Оголошення, що з'явилося в церкві, адресоване православним християнам. У ньому церква Київського патріархату називається "розкольницьким угрупованням", а всі таїнства, які там відбуваються, на думку авторів оголошення, є недійсними. Прихожан в оголошенні також попередили, за якими адресами в Мелітополі знаходяться культові споруди так званого "розкольницького угруповання".

Оголошення прокоментував благочинний церков міста Мелітополя протоієрей Максим Смирнов. За його словами, церква Київського патріархату вважається розкольницькою, неканонічною, і у неї не може бути ніяких таїнств, оскільки у даній церкви немає благодаті, яка передається від апостолів. А голова цієї церкви, патріарх Філарет, в 1992 році на Харківському архієрейському соборі був позбавлений сану і всіх регалій.

"Він навіть ченцем не рахується, не кажучи про те, що він займає якийсь високий духовний пост. У нього своя церква, в якій немає благодаті Божої. І таїнства, що там здійснюються - просто театр. Хіба це служитель Бога? А це оголошення - не війна церков. Церква у нас одна. Вона має благодать, сам Господь нею керує. Вона поза політикою, вона Христова. І питання з церквою - не політичне. Сьогодні одні політичні партії, завтра інші. Їх було дуже багато за історію людства і де вони всі? А церква була, є і буде. А це так звана церква Київського патріархату, яка себе іменує релігійно-патріотичною організацією і намагається зробити себе автокефальною, що є божевіллям. Філарет сам оголосив війну православної церкви. А ми як залишалися церквою з двотисячолітньої історією, так і залишаємося. Оголошення це - є турботою про городян в тому, щоб вони не були обмануті шарлатанством. Ми не можемо насильно змушувати людей туди не ходити, ми попереджаємо, що є така організація, яка себе називає церквою, але такою не є", - резюмував батько Максим.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme