На Росії родинам політв'язнів видали по 150 тис. рублів

Двоє кубанських політв'язнів отримають фінансову підтримку від фонду "Відкрита Росія"

На Росії родинам політв'язнів видал…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані", до списку двадцяти семи політв'язнів, яким правозахисний проект "Відкритої Росії" надасть фінансову підтримку, потрапили Дарина Полюдова і Оксана Севастіді.

За відомостями видання, рідні політв'язнів отримають по 150 тисяч рублів.

"Відкрита Росія захищала і буде захищати інтереси політичних в'язнів, а також надавати матеріальну підтримку їх сім'ям. Можна сперечатися про суспільну небезпеку вчинених діянь, але безсумнівно одне - сім'ї політв'язнів не винні в тому, що російська влада позбавила їх годувальників. І вони потребують не тільки матеріальної підтримки, їм потрібно знати, що вони не одні. Адже реальність в Росії така, що ви, ваш чоловік, брат або сестра можуть бути завтра притягнуті до кримінальної відповідальності за репост картинки ВКонтакті", - заявила координатор проекту Марія Баронова.

Відкрита Росія вже втретє надає сім'ям політв'язнів адресну допомогу.

Довідка Depo.Кубань. Дарина Полюдова - політичний активіст, одна з організаторів акції, що не відбулася, "За федералізацію Кубані", спрямованої проти політики Росії щодо України. Засуджена до двох років колонії-поселення за звинуваченнями в закликах до екстремізму і сепаратизму, в тому числі з використанням Інтернету, після організованого нею Маршу за федералізацію Кубані. З 20 квітня відбуває термін в колонії в Новоросійську. Дарина включена в список політв'язнів, складений Правозахисним центром "Меморіал".

Приводом переслідування засудженої до 7 років колонії Оксани Севастіді послужили кілька SMS-повідомлень, які вона відправила в 2008 році, незадовго до війни з Грузією. Севастіді писала приятелю в Грузії, що бачила в Сочі поїзд з військовою технікою, що йде в бік Абхазії.

Крім Полюдова і Севастіді матеріальну допомогу отримають ще 25 сімей політв'язнів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme